Marko Milićev, vozač „kantrimena“ koji je usmrtio Luku Jovanovića (21) u julu 2014. godine u Beogradu, ove nedelje će biti pušten na slobodu, a Lukin otac i dalje pita gde je vozilo kojim mu je usmrćen sin.

Kako je nezvanično potvrđeno od izvora upoznatih sa slučajem, vozač „kantrimena“ koji je usmrtio mladića na slobodi će se u petak 1. marta, kada mu ističe puna zatvorska kazna na koju je osuđen.

Na ovu informaciju Bojan Jovanović, otac nastradalaog Luke, reagovao je rezignirano i rekao da nema šta da kaže.

– Sve je jasno. Gde je bilo tako je i ostalo. Ne vidim da je automobil nađen, bez obzira na to što vlast kaže da ga traži, a automobil može da dokaže kompletno šta se događalo – kaže Jovanović.

Luka Jovanović

Milićev je uhapšen 29. avgusta 2014. godine u Kini i od tog dana mu se računa pritvor, bez obzira na to što je priveden u inostranstvu. Kako je osuđen na četiri i po godine zatvora, kazna mu ističe naredne sedmice i tada bi trebalo da bude pušten iz KPZ Zabela, nakon što mu je dvaput odbijena molba za uslovni otpust.

Utvrđeno je da je „kantrimenom“ usmrtio Luku, a potom pobegao sa mesta nesreće. Luka se vraćao iz grada sa prijateljima i na mostu im se pokvarila „lada“, a kada su izašli da je poguraju u zaustavnu trku, na Luku je naleteo automobil.

Milićev se nije zaustavio, a Luka je preminuo u bolnici.