Група људи који се представља као „Срби са Косова и Метохије“, иако за то нема никакав мандат нити легитимитет, пре три дана је путем медија обзнанила своју намеру. Носећи транспаренте „Срби са КиМ за Србију и Вучића“, као и фотографију још увек актуелног председника Србије, они су раздрагани кренули пешице да „подрже политику Александра Вучића“.

Код већине свесних Срба, који су сачували разум и сасвим добро виде куда води политика која је угасиле српске институције на КиМ, ово је изазвало снажан револт. Нико није веровао у искреност те намере посебно што су сви ти „пешаци“ чланови Српске напредне странке.

Било је и сумњи да ће то бити још једна превара у низу и да ће на свом путу користити разна превозна средства у међувремену. Испоставило се да тога нема и да заиста пешаче од места поласка. Исто тако, остаје чињеница да су ово изоловани случајеви и да на Косову и Метохији Вучић нема подршку народа. Чак шта више, нема уопште подршке уколико за то не плати одређени новчани износ.

У међувремену, из извора блиских организатору, КМ новине су дошле до сазнања да је мотивација за овај подухват била новчана сума у износу од 50.000 динара.

Ако изоставимо врменске услове, кишу, ветар, изложеност ризику од разних врста обољења, онда да се запитамо да ли је цена достојанства толико пала или су у питању заблуде које, како изгледа, умире са последњом надом?

Прорежимски медији ову срамоту нашироко експлоатишу у циљу подршке још увек актуелном председнику Србије, Александру Вучићу у његовој кампањи „Будућност Србије“. Ако је овако затуцана и назадна идеја нешто што представља будућност Србије, крајње је време да се ствари из темеља продрмају и промене.

Извор: КМ новине