Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio da se zalaže za što hitnije razgraničenje s Albancima, upotrebivši reč „Šiptarima“, jer će Srbija, kako dodaje, samo tako moći da nastavi da se bavi sobom i svojim narodom.

 

Rekao je da je to njegovo lično mišljenje i da za taj stav neme podršku ni predsednika, ni vlade, podsećajući i da Skupština nije nikada raspravljala o tome.

„Ja sam za što pre i što sigurnije razgraničenje sa Šiptarima… Ali što pre između nas i njih bude tvrda i čvrsta granica pre ćemo moći da se bavimo sobom i svojim narodom, a ne da se bavimo onim što neosuđeni ratni zločinci hoće da rade i ono što rade. I znate, ako sam nekad i sumnjao da možda nisam u pravu – sada kada vidim da su protiv razgraničenja Nemačka, Hrvatska, Albanija, Šiptari na Kosovu, delovi BiH, Crna Gora, Severna Makedonija – ja nemam ni jednu jedinu dilemu da sam u pravu i da je ovo dobro za srpski narod“, izjavio je ministar odbrane u Vranju gde je njegov Pokret socijalista, na čijem je čelu, ove godine obeležio Praznik rada.

Podsećamo da svako zalaganje za razgraničenje predstavlja otvoreno kršenje ustava Srbije i rezolucije 1244 SBUN.

Izvor: Nezavisni.rs