Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin već dva dana se nalazi na vojnoj obuci u Požarevcu. Prema navodima medija, Vulin se dobrovoljno javio na obuku i prošao sve lekarske preglede.

“Nakon četiri operacije u Moskvi, vid mu je znatno popravljen i više nema nikakvih smetnji da pohađa vojnu obuku. Ministar vojni nema nikakvih privilegija među regrutima u Požarevcu i u kasarni „Pavle Jurišić Šturm“ učestvuje u obuci kao i svi ostali regruti i vojnici”, navodi Sputnjik.

Vulin је рекао u nedelju, uoči odlaska na obuku, da želi da pođe od sebe i sopstvenog primera.

– Ja sam kao ministar odbrane iskoristio priliku da se dobrovoljno javim za obuku. Od sutra, kada prođem medicinske preglede, ja ću biti jedan od rezervista koji će prolaziti petnaestodnevnu obuku u kojoj ćemo se obučavati za sve ono što svi mi koji nismo služili vojsku sada imamo priliku da to i uradimo, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući u Drugom dnevniku RTS-a.

Vulin je istakao da zahvaljujući politici Aleksandra Vučića, konačno imamo dovoljno novca da možemo da pokrenemo rezervu.

– Od momenta kada je ukinuto obavezno služenje vojnog roka u našoj zemlji pa do danas, više od 200.000 zdravih, sposobnih muškaraca nije prošlo nikakav vid obuke i ne zna apsolutno ništa o odbrani svoje zemlje. Od prošle godine, od oktobra meseca, smo počeli to da radimo, sada već ide druga klasa različitih specijalističkih obuka. Ove godine predviđeno je 600 ljudi koji će se obučavati na ovaj način. To su muškarci, žene se ne pozivaju, stariji od 30 godina koji nisu služili vojsku, ili su služili civilno, bez oružja. Dakle, na ovaj način će moći konačno da se upoznaju sa svim onim vidovima kako braniti svoju zemlju, rekao je ministar odbrane.

Izvor: Blic.rs